У фебруару знатно смањена потрошња електричне енергије

У фебруару знатно смањена потрошња електричне енергије

21/03/2023 Off By BERB

У фебруару је ‪1.139.558‬ домаћинстава или 36,18 одсто смањило потрошњу електричне енергије више од пет одсто у односу на исти месец претходне године и остварило попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.

 

Попуст на фебруарски рачун од 15 одсто остварило је 18 одсто домаћинстава, попуст од 20 одсто шест одсто домаћинстава, а највећи попуст од 30 процената искористило је 12 одсто домаћинстава. Одобрени попуст за рационалну потрошњу електричне енергије износи 637,48 милиона динара.

Највеће смањење потрошње електричне енергије остварено је у Београду, Крагујевцу, Лозници, Шапцу, Смедереву, Новом Саду, Зрењанину и Сремској Митровици.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић још једном је захвалила грађанима што су уважили апеле и додала да јој је драго што се месецима уназад јасно види да долази до промене свести, да су грађани сами схватили да могу да мењају енергетски систем без великих улагања, само рационалном потрошњом.

Подсећамо, Министарство рударства и енергетике донело је предлоге препорука за смањење потрошње електричне и топлотне енергије за државну управу, јединице локалне самоуправе, предузећа у државном власништву, привреду и домаћинства.