Хитно вратити Споменик палим борцима у селу Негришори

Хитно вратити Споменик палим борцима у селу Негришори

20/03/2023 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић реаговао је на вест да је извођач радова на деоници аутопута Паковраћа – Пожега ошетио Споменик палим борцима у Другом светском рату, поручио да је то недопустиво и од компаније затражио да хитно реконструише и врати споменик од историјског значаја за грађане тог краја Србије.

 

“На основу написа из медија и извештаја Завода за заштиту споменика културе Града Краљева, упознат сам да сте током извођења радова на изградњи аутопута Паковраћа – Пожега оштетили Споменик палим борцима Другог светског рата у селу Негришори. Обавештен сам да сте током викенда присупили демонтирању споменика без најаве надзорном органу и Заводу за заштиту споменика културе Града Краљева“, навео је министар Весић, и додао да је том приликом споменик је оштећен.

„Поступили сте супротно уговору, а оштећење споменика изазвало је узнемирење наших грађана. Захтевам од вас да под хитно, у складу са условима Завода за заштиту споменика културе Града Краљева извршите реконструкцију споменика, као и да споменик буде враћен на место на којем се налазио или друго прикладно место у складу са одлуком Завода”, поручио је Весић извођачима радова.