Сарадња државних органа са Београдском надбискупијом на веома високом нивоу

Сарадња државних органа са Београдском надбискупијом на веома високом нивоу

10/03/2023 Off By BERB

Фото: Зоран Николић/Министарство правде

 

Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић примила је данас у посету београдског надбискупа и метрополита Ладислава Немета. Том приликом, надбискуп Немет захвалио се министарки Поповић, која је у име председника Републике Србије Александра Вучића присуствовала надбискуповој хиротонији, у децембру 2022. године.

 

Такође, надбискуп је изразио захвалност Министарству правде и Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама на плодоносној сарадњи, која се из године у годину унапређује.
Министарка Поповић је, уз захвалност надбискупу на посети, истакла да је сарадња државних органа Републике Србије, и нарочито Министарства правде и Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, са Београдском надбискупијом на веома високом нивоу и да бележи запажени квалитативни помак.

На састанку су разматрани модалитети сарадње Републике Србије и њених надлежних органа и Београдске надбискупије.

Надбискуп Немет је истакао да ће 2024. године бити обележено 100 година од оснивања Београдске надбискупије и да ће то бити прилика за организацију низа духовних и културних свечаности у Београду.

Састанку су присуствовали директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владимир Рогановић, као и генерални викар Београдске надбискупије Роберт Пастуик.