Turistička organizacija Srbije na sajmu ITB u Berlinu

Turistička organizacija Srbije na sajmu ITB u Berlinu

09/03/2023 Off By BERB

Foto: TOS

 

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 7. do 9. marta 2023. godine učestvuje na najvećem i najprestižnijem B2B sajmu iz oblasti turizma, ITB u Berlinu.

 

Prvi dan sajma doneo je dobru energiju, dugo očekivane susrete, razgovore i osmehe. Štand TOS-a posetio je Luis Araujo, predsednik ETC-a i direktor Nacionalne turističke organizacije Portugala, Mirela Kumbaro Furki, Ministarka turizma i životne sredine Albanije, Sofija Lazaridou, direktorka turističke organizacije Grčke, Miodrag Lončarević, direktor turističke organizacije Republike Srpske, ali i 150 studenata iz Srbije, sa fakulteta iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Dalja saradnja i unapređenje odnosa turističkih organizacija Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Visit Sarajevo i Turističkog klastera Hercegovine, i zvanično je potvrđena u Berlinu, potpisivanjem memoranduma o saradnji ’’Mystical Balkans – Marketing collaborative’’, pod pokroviteljstvom USAID-a.

Memorandum su potpisali Marija Labović, direktorka TOS-a, Ana Tripković Marković, direktorka TOCG, Miodrag Lončarević, direktor TORS, Vesna Hasanović, Visit Sarajevo i Marija Vukoja Lastvić ispred Turističkog klistera Hercegovine.

Saradnja između zemalja sada će biti još bliža i jača, obezbediće veću vidljivost i atraktivnost destinacija, njihovu bolju konkurentnost na tržištima Evrope i sveta, i poziciranje destinacija kao must-visit u regionu zemalja Zapadnog Balkana. Memorandumom o saradnji potvrđena je želja svih strana ka daljem jačanju međusobne saradnje u oblasti promocije i plasmana turističkih proizvoda sa sve tri destinacije, kao i zajednička promocija na ciljnim tržištima, a sve u skladu sa trendovima i potrebama turista.

 

Podsećamo vas da turističku ponudu Srbije na štandu TOS-a predstavljaju i lokalne turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Kraljeva, Novog Pazara, Čačka, Zlatibora, Niša, Vrnjačke Banje, predstavnici turističke privrede, hotel Mona,  Hyatt, hotel Borovi, A hoteli, kampiralište Lala Vineyard, turističke agencije Balkan Roads, KonTiki, Serbia Tour Operator, Victor tours, nacionalna avio kompanija ER Srbija i Dunavski centar za kompetenciju, koji će okupiti i predstavnike lokalnih turističkih organizacija Golubac, Majdanpek i Kladovo.

Veliki broj sastanaka na kojima nastaju kontakti za budućnost.