Брига о југу земље обавеза је Владе Србије

Брига о југу земље обавеза је Владе Србије

08/03/2023 Off By BERB

Foto: TV Vranjske Plus i MDULS

 

„Част ми је што сам данас овде да одам почаст свим борцима који су несебично положили своје животе за отаџбину и који ће заувек остати упамћени као непоколебљиви ратници и храбри борци за ослобођење и очување Србије. Захваљујући њима, ми данас постојимо. Захваљујући њима, живи и наша Србија“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић данас у Трговишту, на обележавању 79. годишњице формирања Осме српске ударне бригаде НОВЈ у Другом светском рату.

 

Након што је, испред Министарства државне управе и локалне самоуправе, примио захвалницу за допринос у очувању традиције и подршку у реализацији пројеката општине Трговиште, Мартиновић је поручио да је брига о југу земље задатак Владе Србије, која ће учинити све да људи из ових крајева живе боље и квалитетније и да се смање економске разлике, јер на то обавезују велике жртве поднете за слободу.

„Политика коју води Влада и наш председник Александар Вучић инсистира на томе да се сва нерешена спољна питања на овим просторима реше миром и дијалогом, без било каквих сукоба. Када председник Вучић каже да нам треба историјско помирење са Албанцима, то значи да је и нама и њима потребан мир, да немамо право да понављамо грешке из прошлости и да је наша обавеза да сарађујемо и боримо се за економски развој“, нагласио је Мартиновић.

Како је навео, традиција Осме бригаде уткана је у данашњу Војску Србије, која је сигуран ослонац и бедем свим грађанима наше земље.

„Српски народ је у 20. веку донео слободу и другим народима, онима који је никада нису имали. Из наше јуначке и трагичне историје треба да извучемо поуку да чувамо Србију, јер резервну отаџбину немамо. Морамо да сачувамо мир и никада више не дозволимо да било ко угрози нас и нашу земљу“, закључио је министар.