Štand TOS – mesto susreta i dobrih poslovnih dogovora

Štand TOS – mesto susreta i dobrih poslovnih dogovora

25/02/2023 Off By BERB

Foto: TOS

 

Prvog dana Sajma štand TOS-a posetio je ministar turizma R. Bugarske, predstavnici Globalbog saveta za održivi turizam (GSTC) i predstavnici globalne mreže razvoja Ujedninjenih nacija (UNDP).

 

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 23. do 26. februara 2023. godine predstavlja turističku ponudu Srbije na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u Hali 4 Beogradskog sajma. Prvi dan sajma štand TOS-a bio je mesto susreta, razgovora, postignutih dogovora i mesto doživljaja najlepših destinacija Srbije.
Ministar turizma R. Srbije, Husein Memić, i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, danas su ugostili delegaciju R. Bugarske koju je predvodio ministar turizma, Ilin Dimitrov. Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji u oblasti turizma, podsetili se dobrih rezultata u turizmu dve države u 2022. godini, ali i o mogućnostima da se saradnja između država unapredi i da još veći broj turista iz Bugarske u narednom periodu doputuje i doživi Srbiju.
Održan je sastanak i sa predstavnicima Globalnog saveta za održivi turizam (GSTC), Randy Durband, direktor GSTC i Dr. Ioannis Pappas, program direktor GST, Jelenom Manić Petronikolos, rukovodiocem programa za ciljeve održivog razvoja pri globalnoj mreži razvoja Ujedinjenih nacija (UNDP), Dr. Brooke Hansen, ispred Univerziteta Južna Florida, i predstavnicima lokalnih turističkih organizacija Novog Sada, Soko Banje, Knjaževca, Novog Pazara i Sremskih Karlovaca. Gosti su sa nama razmenili svoja iskustva i strategije imlementacije standarda održivog turizma, i zajedno smo definisali dalje korake razvoja održivog turizma Srbije.
Na kraju radnog dela sajma, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, prisustvovala je B2B događaju sa predstavnicima turističkih agencija i organizacija iz Narodne Republike Kine, u organizaciji Privredne komore Srbije i Beogradskog sajma.

Doživi Srbiju!
Očekujemo Vas i sutra na štandu TOS-a, u Hali 4!