Otvoren Međunarodni sajam turizma

Otvoren Međunarodni sajam turizma

22/02/2023 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, pod sloganom “Kad je odmor nije teško”, da će sve koji dođu u Srbiju dočekati velika dobrodošlica, i da su poslednjih godina napravljeni veliki pomaci, a prihod od turizma prošle godine porastao na 2,5 milijarde evra.

 

Na otvaranju se obratila i ambasadorka Kine, Čen Bo, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, a otvaranju su prisustvovali i ministar turizma Husein Memić, ministar finansija Siniša Mali, ministarka Darija Kisić, predstavnici diplomatskog kora…

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, koji će biti održani do 26. februara, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

 

Borićemo se za specijalizovanu Ekspo izložbu 2027, to bi bio turistički bum

Predsednik je na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, pod sloganom “Kad je odmor nije teško”, izjavio da ćemo se boriti da Beograd bude domaćin specijalizovane Ekspo izložbe 2027. godine, koja bi značila turistički bum za našu zemlju.

Vučić je istakao da će biti uloženo dosta sredstava u razvoj turističke infrastrukture kako bi mogli da budemo domaćini te izložbe, ali da bismo posle od razvoja turizma imali velike prihode.

“Ogroman bi to imalo značaj za Srbiju, ogromne prihode, pravi turistički bum za našu zemlju. Procenjujem da možemo da budemo ispred ostalih, ispred Argentine, Minesote u Americi, a ključni konkuren po nama je Malaga u Španiji, ali verujem da možemo da ih pobedimo, pošto su jednom Malaga i Sevilja bili domaćini i velikog Ekspa”, rekao je Vučić.

 

U ponedeljak u Briselu ostajemo pri crvenim linijama o KiM

Vučić je izjavio večeras da će se u ponedeljak na sastanku u Briselu držati crvenih linija po pitanju KiM o kojima je govorio u Skupštini Srbije – ma šta da bude i ma kako da bude.

Na pitanje novinara na otvaranju Sajma turizma u Beogradu da li u ponedeljak u Briselu, gde će se razgovarati o francusko – nemačkom predlogu odnosno evropskom, s obzirom na poruke iz EU da se očekuje neka vrsta prihvatanja, da li misli da bi to privhatanje trebalo da bude u nekoj pisanoj formi tog predloga i da li će Srbija ostati na ranijim crvenim linijama, rekao: “Sve što sam rekao u skupštini, a razumem vašu brigu i mnogo teških noći je pred nama, jeste da će se Srbija držati onoga što sam govori u Narodnoj skupštini – ma šta da bude i ma kako da bude”.

Na pitanje da je Miroslav Lajčak dostavio spisak i Beogradu i Prištini o neispunjenim zahtevima iz 2013 godine, Vučić je rekao da nije ništa, ali da će valjda dobiti nešto do ponedeljka.

 

Obraćali smo se svim međunarodnim zvaničnicima zbog negalnih baza na severu KiM

Aleksandar Vučić je izjavio da su se naša država i on lično obraćali svim međunarodnim zvaničnicima usmeno i pisanim putem zbog nelegalne izgradnje baza na severu KiM, kao i da je i sam slao ta pisma.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara N1 da li se Srbija obraćala nekome od međunarodnih zvaničnika u vezi sa izgradnjom policijskih baza na severu KiM u pisanoj formi, kome i kakve je odgovore dobila.

“Da, lično sam to radio u razgovoru i sa ljudima iz Kfora i sa Miroslavom Lajčakom i Boreljom i svim međunarodnom predstanivnicima sa kojima sam razgovarao. Bukvalno sa svima, a u pisanoj formi od Srpske liste do Kancelarije za KiM, bukvalno na sve adrese smo to slali”, rekao je Vučić.

Nisam zadovoljan, uvek može bolje

Predsednik je večeras izjavio da nikada neće biti zadovoljan, jer uvek može bolje.

Vučić je to rekao nakon obilaska Sajma turizma na Beogradskom sajmu u odgovoru na pitanje da li je zadovoljan rezultatima.

Na pitanje kada će biti zadovoljan rezultatima, predsednik je odgovorio da “nikada neće biti zadovoljan” i upitao u čemu bi bio zadovoljan, jer lestvica se, kaže, uvek podiže.