За очување привредног раста неопходно даље улагање у капиталне пројекте

За очување привредног раста неопходно даље улагање у капиталне пројекте

20/02/2023 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој су анализирани резултати остварени у свим областима важним за стабилност домаће економије и одрживи привредни раст.

 

Посебно су разматране области које треба да допринесу привредном расту Србије у 2023. години и то у области грађевине и инфраструктуре.

Како би се очувао одржив привредни раст, на седници је истакнута важност даљег улагања у капиталне пројекте у области путне и железничке инфраструктуре.

Председница Владе оценила је да је неопходно сагледати тренутно стање српске привреде и правовремено реаговати, како би наша земља у текућој години остварила што бољи привредни раст.

Када је реч о пољопривредној производњи, истакнуто је да су предузете све мере како би пољопривредним произвођачима субвенције биле исплаћене на време. Министарство је ревидирало критеријуме за учешће у ИПАРД програму како би већи број регистрованих газдинстава могао да аплицира за ова европска средства за пољопривреду.

Како је закључено, посебан акценат биће на проналажењу нових тржишта за извоз домаћих производа.