IVANJICA: NUŠIĆIJADA POČINJE 28. AVGUSTA

IVANJICA: NUŠIĆIJADA POČINJE 28. AVGUSTA

04/08/2015 Off By

Nušićijada je kolaž festival posvećen Branislavu Nušiću. Ove godine će nastupiti Vlado Georgiev, Mostar sevdah Rijunion, Big bend RTS, Luz Azul. Pozorište Bočko Buha izvešće Gospođu ministarku, Šabačko pozorište – Ožalošćenu porodicu


Nusicijada,-

Ranka Čičak

RUKOVODSTVO turističke organizacije Ivanjica i predsednica ove opštine, Bosiljka Ocokoljić, predstavili su danas u Turističkoj organizaciji Srbije ovogodišnju Nušićijadu, koja će se održati u Ivanjici od 28 do 30 avgusta.
Ova manifestacija smeha i zabave ima tradiciju od 70 – ih godina prošlog veka, ali je prekinuta, pa je obnovljena pre 6 godina. Prošle godine dovela je u Ivanjicu 60.000 gostiju sa celog Balkana, a najviše iz Srbije, Makedonije i Bugarske.

Nušićijada je kolaž festival posvećen Branislavu Nušiću. Ove godine će nastupiti Vlado Georgiev, Mostar sevdah Rijunion, Big bend RTS, Luz Azul. Pozorište Bočko Buha izvešće Gospođu ministarku, Šabačko pozorište – Ožalošćenu porodicu. Veliki prostor dat je deci i priredbama za najmlađe.Pripremljena je izložba Mali Pjer i Koraks. Najvljen je dolazak Petra Božovića, Sergeja Trifunovića, Laneta Gutovića, a glumac Milan Milosavljević će celo vreme predstavljati ulogu Branislava Nušića.
Na konferenciji za novinare je praunuk Nušićevog brata od strica, Nebojša Nušić, koji je prošle godine zajedno sa sinom Nušićeve ćerke Gite Predić, Ivanom Predićem osnovao Fondaciju Nušić, najavio nastavak saradnje Nušić fondacije sa Nušićijadom:
– Prvi put sam na Nušićijadu došao lane kao Nušić. Ove godine idem kao predsednik Fondacije, a i zato što se svako ko u Ivanjicu jednom dođe, ponovo vraća.
Ove godine očekuje se više od 60 hiljada posetilaca. Već su rezervisane sve sobe u privatnom smeštaju, a za goste su pripremljeni i svi hoteli i moteli u Ivanjici i okolnim mestima.
Nušićijadu podržava Skupština Ivanjice od 2010 godine, zatim više ministarstava Vlade Srbije , Tristička organizacija Srbije i veliki broj privatnih sponzora, najviše onih koji su rodom iz Ivanjice. Na bilbordima Nušićijade pojaviće se imena MATIS, Galileo, Stefan iz Arilja, kafa Bonito, Pegaz i mnogi drugi. Sva zabava i sve predstave na Nušićijadi su besplatne. Samo za dve komedije naplatiće se ulaznice, ali po simboličnim cenama, zbog ograničenog broja sedišta. U velikom poslu organizacije učestvuje ove godine i više od 180 volontera, uglavnom mladih. <


TURIZAM

rasim287MINISTAR LJAJIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTOROM YUTE

Ljajić je istakao da je novim Zakonom o turizmu, čiji će predlog biti na narednoj sednici Vlade i

guca355. DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA U GUČI, OD 3. DO 9. AVGUSTA 2015.

Sabor će početi u ponedeljak, 3. avgusta kod Spomenika trubaču. Biće otvorena likovna izložba – Muzej trube, zatim i privredna izložba u Sportskom centru. Popodne će u Centru za kulturu biti predstavljena knjiga i publikacija o Saboru. U 20 časova u Centrtu za kulturu počeće predtakmičarski koncert Boljevca i Zlatibora

 

 

regataSUTRA U SRBIJU KOD APATINA STIŽE 150 KAJAKAŠA IZ 16 ZEMALJA

 

Iz nemačkog grada Ingolštat, 21. juna, po 60. put krenula je najstarija, najduža i najveća međunarodna, turistička, sportsko – rekreativna kajak, kanu i veslačka regata na svetu.

 

Drinska-regata-1DANAS POČINJE TURISTIČKA MANIFESTACIJA DRINSKA REGATA

To je najposećeniji događaj u zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi u regionu. Očekuje se da uživanje na reci Drini, brojnim sadržajima, privuče više od 100 hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva