TOC на сајму туризма Holiday & Spa Expo 2023 у Софији

TOC на сајму туризма Holiday & Spa Expo 2023 у Софији

16/02/2023 Off By BERB

Туристичка организација Србије (ТОС) у периоду од 15. до 17. фебруара 2023. године представља туристичку понуду Србије на сајму туризма Holiday & Spa Expo 2023 у Софији. Већ првог дана сајма туристичка понуда Србије изазива велико интересовање посетилаца.

 Штанд ТОС-а данас је посетио доц. Др Жељко Јовић, амбасадор Србије у Софији и Илин Димитров, министар туризма Р. Бугарске. Данашњи сусрет био је прилика да разменимо искуства, прођемо планове унапређења будуће сарадње и подсетимо се добрих резултата у туризму две државе у 2022. години. Штанд су посетили и амбасадори Кувајта и Монголије.

 У данима сајма биће представљена културно-историска туристичка понуда Србије, спорт и активни одмор, богата гастрономска понуда, Дунав, манастири Србије, као и кратки викенд одмори дуж целе Србије и бројне манифестације које се одржавају током године код нас.

Поред ТОС-а на заједничком штанду своју туристичку понуду представиће и туристичке организације Београд, Нови Сад, Ниш, Пирот, Сокобања, Бела Паланка, Димитровград, Златибор, Бабушница, Лесковац, Крагујевац, Краљево, Књажевац, Чачак, Дунавски центар за компетенцију, као и представници привреде Омнитурс, Belgrade city хотел, хотел Zepter, хотел Prezident, што је укупно 19 представника туристичке привреде Србије, што сајам у Софији чини сајамом са највећим бројем учесника у организацији ТОС-а.

 Поводом дана Државности, Амбасада Србије у Софији, у среду,15.02.2023. године, организује свечани пријем за учеснике и госте сајама из Србије. Свечани пријем биће прилика да туристичке организације Лесковац, Бела Паланка, Крагујевац, Соко Бања промовишу богатство мириса, укуса и боја кухиње и вина свога краја.

Према подацима Завода за статистику Србију је у протеклој години посетило више од 81.661 туриста из Бугарске, што представља повећање од 260 процената у односу на исти период претходне године, док су у децембру гости из ове нама суседне земље били на првом месту по доласцима у Србији.