Безбедносна ситуација у Србији стабилна

Безбедносна ситуација у Србији стабилна

13/02/2023 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

На седници Бироа за координацију служби безбедности, којој је председавао секретар Савета за националну безбедност Ивица Дачић, у чијем раду је учествовао Председник Републике Александар Вучић, разматрана је актуелна безбедносна ситуација у Републици Србији, са посебним акцентом на Косово и Метохију.

 

Закључено је да је и поред бројних изазова и претњи по безбедност земље, безбедносна ситуација у Републици Србији стабилна и да све службе безбедности активно раде како би отклониле било какав безбедносни ризик по мир и стабилност у Србији и региону, као и по наше грађане.

Такође, разматране су теме које се односе на рефлексије кризе у Украјини на ситуацију у Србији, као и константни изазови по безбедност земље од илегалних миграната нарочито на северу Војводине.

Седници Бироа присуствовали су чланови Бироа, директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин, директор Војнобезбедносне агенције генерал-мајор Ђуро Јованић, директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, као и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, председник Извршног већа АП Војводине Игор Мировић и директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Горан Матић.