Расветљена отмица осамнаестогодишњег младића из Сремске Каменице

Расветљена отмица осамнаестогодишњег младића из Сремске Каменице

05/02/2023 Off By BERB

Брзом и ефикасном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, расветљена је отмица осамнаестогодишњег младића и ухапшена су четворица осумњичених за ово кривично дело.

 

Јутрос, око 3.30 часова, отмицу је пријавио полицији отац отетог младића, из Сремске Каменице, коме су отмичари тражили 200.000 евра, како би му вратили сина.

После интензивне потраге на подручју града, полиција је, на Клиси, у гепеку аутомобила, пронашла неповређеног младића и осумњичене Новосађане М. Р. (2003), С. Б. Ђ. (2003), Г. Б. (2003) и једног седамнаестогодишњака.

М. Р, С. Б. Ђ, и Г. Б. одређено је задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Осумњичени малолетник ће бити приведен надлежном судији Вишег суда у Новом Саду.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић честитао је припадницима ПУ Нови Сад на изванредно изведеној акцији и истакао да је ово још једна потврда да полиција даноноћно чува своје грађане и да неће дозволити да било ко угрожава живот и будућност наше деце.

„Јасно стављамо до знања да ћемо се свакодневно супротстављати и сузбијати свако понашање и активности које би, на било који начин, могле да угрозе безбедност грађана. Да за криминалце у нашој земљи нема места и да је српска полиција у потпуности спремна да одговори на све сложеније безбедносне изазове, ризике и претње“, поручио је министар Гашић.