Шпанска групација заинтересована за пословање у Србији

Шпанска групација заинтересована за пословање у Србији

01/02/2023 Off By BERB

Фото: Зоран Вујасиновић/Министарство привреде

 

Министар привреде Раде Баста разговарао је данас са генералним директором шпанске групе компаније Factor Energia Емилиом Русадом Паресом о пословним приликама и инвестиционим могућностима у Србији.

 

Баста је поручио да је за њега, као министра привреде, од изузетног значаја да се обезбеди дугорочна подршка инвеститорима у спровођењу њихових пословних намера, имајући у виду стабилно пословно окружење и огроман тржишни потенцијал.

Министар је додао да Србија, као земља кандидат за пуноправно чланство у Европској унији и лидер у региону по привлачењу страних улагања, представља изузетну инвестициону дестинацију.

Парес је рекао да Factor Energia има своја представништва у Шпанији, Португалији, Мексику, Чилеу и Бугарској и да је заинтересована за успостављање филијале ове пословне групације у Србији.

Истакао је да је главна активност компаније снабдевање електричном енергијом и гасом, као и промовисање енергетске транзиције.
Министарство привреде ће наставити да пружа сву неопходну подршку компанијама које намеравају да послују у Србији, закључио је Баста.