Женско предузетништво важан део развоја привредног сектора

Женско предузетништво важан део развоја привредног сектора

27/01/2023 Off By BERB

Аутор фотографија: Зоран Вујасиновић

Министар привреде Раде Баста потписао је данас Меморандум о разумевању са представницама клуба „Бизнис на штиклама“ са којима је разговарао о унапређењу положаја жена предузетница.

 

Утврђен је оквир будуће сарадње у областима развоја женског предузетништва и унапређења положаја жена у привреди, а све у оквиру иницијативе министра Басте „Жене су закон“ која се односи на низ конкретних мера које ће помоћи да жене предузетнице имају бољи статус, посебно по питању коришћења трудничког, породиљског и одсуства са рада ради неге детета.

“Дошло је време да и ми мушкарци преузмемо одређене обавезе, а да се жене више укључе у привредне активности. Акција „Жене су закон“ важна је за поправљање улоге жена у српском друштву”, поручио је министар Баста. Он је најавио и одржавање конференције посвећене овој иницијативи.

Баста је истакао да су жене предузетнице важан део привредног сектора и додао да ће Министарство привреде наставити да ради на унапређењу њиховог положаја.

Представнице клуба “Бизнис на штиклама” упознале су министра са предстојећим активностима по питању промоције женског предузетништва.
Како су навеле, важно је да жене што једноставније и сигурније започну сопствени посао, а касније успешно и опстану у њему.