Огроман значај физичког и здравственог васпитања деце и ученика

Огроман значај физичког и здравственог васпитања деце и ученика

25/01/2023 Off By BERB

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Министар просвете Бранко Ружић одржао је данас одвојене састанке са председником Међународне федерације школског спорта Лорентом Петринком и чланом Извршног одбора Европске федерације школског спорта Оливијером Жироом.

 

Ружић и Петринка сагласили су се о значају физичког и здравственог васпитања деце и ученика, а који је, како је навео министар високо истакнут и у основним циљевима образовања и васпитања.

Министар просвете је посебно указао на одговоран однос према здрављу, а то је свакако и спорт, истакавши да су програм физичког и здравственог васпитања и школски спорт заступљени и реализују се у оквиру школа самостално, према специфичним интересовањима ученика.

Саговорници су постигли договор о заједничкој сарадњи у погледу усавршавања компентенција наставника физичког васпитања, како би заједничким снагама још више подстакли децу на већу физичку активност.

Ружић је у разговору са чланом Извршног одбора Европске федерације школског спорта Оливијером Жироом изразио задовољство и част што ће Србија бити домаћин Европског такмичења борилачких вештина од 29. маја до 3. јуна.

Такмичење ће се, према речима Жироа, одржати у неколико градова Србије уз учешће неколико хиљада ученика.

Ружић је изразио задовољство што ће Србија бити домаћин и у прилици да угости велики број људи који ће промовисати спорт међу ученицима и додао да је спорт најбољи начин да се деца активирају и пођу исправним путем кроз живот, уз учење правих вредности као што је одговорност и дисциплина.