Dačić čestitao Lunarnu novu godinu kineskim zvaničnicima

Dačić čestitao Lunarnu novu godinu kineskim zvaničnicima

22/01/2023 Off By BERB

Foto: msp.gov.rs

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je najsrdačnije čestitke povodom Lunarne nove godine ministru spoljnih poslova Kine Ćin Gangu i ministru Međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Liu Jiančau.

”Prijateljskom narodu Kine i Vama lično upućujem najsrdačnije čestitke povodom Lunarne nove godine. Želim vam da Godina zeca donese mir, blagostanje i dalji napredak Narodne Republike Kine i njenog naroda, a naročito da u ovoj godini još više produbimo veliko prijateljstvo i saradnju naše dve zemlje.

Srbija je spremna da i u ovoj godini vredno radi sa Narodnom Republikom Kinom na svim poljima i da tako potvrdimo čvrste i prijateljske veze koje smo ostvarili u prethodnim godinama.

Neka Godina zeca bude i godina zajedničkih uspeha Narodne Republike Kine i Republike Srbije u širenju naše strateške i prijateljske saradnje u zaštiti međunarodnog mira i saradnje, kao i naših tesnih ekonomskih, političkih i kulturnih odnosa.

Sa velikim zadovoljstvom očekujem naše što skorije susrete, kao priliku da i lično pružimo doprinos daljoj saradnji naše dve prijateljske zemlje”, navodi se u čestitki Dačića.