Preminuo profesor Jovan Knežević

Preminuo profesor Jovan Knežević

22/01/2023 Off By BERB

Izvor/Foto: N1 Beograd

 

Forum beogradskih gimnazija saopštio je da je juče iznenada preminuo Jovan Knežević, profesor matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

 

“Sa dubokom tugom obaveštavamo javnost da je profesor matematike Šeste beogradske gimnazije i član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija iznenada preminuo u subotu 21. januara 2023. godine. Jovan Knežević započeo je profesionalnu karijeru 1986. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji, a ostaće upamćen kao višestruko nagrađivani nastavnik i profesor koji je uvek u prvi plan isticao znanje, zbog čega je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija. Uprkos svemu, profesor Knežević nikada nije odustao od svojih principa“, navodi se u saopštenju Foruma.

Podsetimo, profesor Knežević bio je izložen kritikama roditelja, koji su govorili da on maltretira decu. Profesor je bio i suspendovan a protiv njega pokrenut disciplinski postupak na zahtev roditelja kako bi sprečili navodno psihičko maltretiranje dece.

Knežević je negirao sve optužbe. Forum beogradskih gimnazija stao je uz Kneževića.