Традиционално добра и пријатељска сарадња Србије и Тогоа

Традиционално добра и пријатељска сарадња Србије и Тогоа

16/01/2023 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром спољних послова, регионалних интеграција и дијаспоре Републике Того Робертом Дисејом о развоју билатералних односа, могућностима унапређења свеукупне, а посебно сарадње у области дигитализације, науке и напредне технологије.

 

Брнабић је оценила да постоје значајне могућности за сарадњу у областима економије, трговине, просвете, културе, спорта и информационих технологија и указала да Србија своја богата искуства може да пренесе Републици Того посебно у области одрживе пољопривреде и дигитализације.

Премијерка је захвалила саговорнику на принципијелном ставу његове земље када је реч о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Дисеј је нагласио да две земље имају одличне односе, без отворених политичких питања, указавши да је сарадња Србије и Тогоа традиционално добра и пријатељска и да жели да и друге афричке земље крену тим путем.

Министар Дисеј је оценио да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње и поручио да је та земља поуздан како економски, тако и политички партнер Србији на афричком континенту и позвао инвеститоре из наше земље да улажу у Тогоу.