Састанак са министром спољних послова Републике Того

Састанак са министром спољних послова Републике Того

16/01/2023 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова, регионалних интеграција и дијаспоре Републике Того Робера Дисеја.

Председник Вучић је изразио задовољство посетом министра Дисеја, као изузетном приликом да буду размотрене могућности за интензивирање сарадње двеју земаља, које везује традиционално и искрено пријатељство.

“Наша земља је посвећена неговању најбољих односа са афричким земљама, заснованих на међусобном поштовању и разумевању”, нагласио је председник Вучић и замолио министра Дисеја да председнику Републике Того пренесе позив да посети нашу земљу.

Председник Вучић је истакао да веома ценимо подршку Републике Того очувању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије у складу са нормама међународног права.

Министар Дисеј је рекао да Того има чврст став по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Говорећи о економској сарадњи, саговорници су се сагласили да постоји простор за њено јачање, као и за сарадњу у областима пољопривреде, војне индустрије, грађевинарства, здравства, информационих технологија, науке, културе и образовања.