Орлић на отварању прве Међународне конференције ученичких и студентских домова југоисточне Европе

Орлић на отварању прве Међународне конференције ученичких и студентских домова југоисточне Европе

11/01/2023 Off By BERB

Foto: parlament.rs

 

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић обратио се данас на првој Међународној конференцији ученичких и студентских домова југоисточне Европе, која је одржана у Дому Народне скупштине.

 

Поздрављајући учеснике, др Орлић је нагласио значај регионалног карактера конференције, која представља прилику да представници ученичких и студентских домова, у сарадњи са државним институцијама, поделе искуства, усвоје примере добре праксе, анализирају проблеме и изазове и унапреде функционисање домова, првенствено на корист ученика и студената.

Указао је на резултате који су у Србији постигнути како би ученички и студентски домови пружали најбоље могуће услове за боравак.

„Готово 30 милиона евра уложених у изградњу и обнову домова представља само један од низа корака које смо предузели како бисмо ученицима олакшали пут ка достизању успеха и тако учврстили темеље за даљи напредак државе и њену будућност“, поручио је др Орлић. Један од стратешких циљева Србије, како је додао, остаће реализација јавних улагања у образовне инфраструктурне пројекте, као и свеукупно унапређење образовања, којем свој допринос даје и Народна скупштина, усвајајући бројне законе који гарантују квалитет нашег система образовања.

„Све што смо урадили резултат је одговорне државне политике, политике која је наше суштинско опредељење и коју ћемо наставити да спроводимо и у наредним годинама. Уз резултате, важне су и вредности које градимо. Ту поруку сте чули много пута, на првом месту од председника Србије Александра Вучића, који увек наглашава да је улагање у образовање – најважнија инвестиција у будућност. То исто чујете и чућете, како од нас у Народној скупштини, људи у Влади, тако и од других представника државе. То је наша политика и вредност коју градимо“, закључио је председник НС РС.