Поштовати рокове за изградњу гасне интерконекције са Бугарском

Поштовати рокове за изградњу гасне интерконекције са Бугарском

11/01/2023 Off By BERB

Фото: Зоран Петровић/МРЕ

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са генералним директором ЈП „Србијагас“ Душаном Бајатовићем о току радова на изградњи гасне интерконекекције Србија-Бугарска, гасоводу Ниш-Батајница и гасној интерконекцији са Северном Македонијом.

 

У претходном периоду предузето је низ важних корака како би изградња гасне интерконекције са Бугарском текла планираном динамиком, укључујући и то да је пројекат добио статус пројекта од посебног значаја за Републику Србију, изјавила је министарка Ђедовић.

„С обзиром да је интерконекција Србија-Бугарска од стратешке важности за енергетску безбедност наше државе, јер ћемо њеном изградњом диверсификовати снабдевање гасом, важно је да се поштују дати оквири и рокови, како би радови били завршени пре почетка наредне грејне сезоне“, нагласила је Ђедовић.

Генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић је информисао министарку да је у наредном периоду планирана посета Бугарској и обилазак радова на њиховој страни гасовода, како би уверили да динамика радова у тој земљи прати предвиђене рокове.

На састанку је разматрана реализација пројекта градње гасовода Ниш-Батајница, јер он представља наредну фазу гасне интерконекције са Бугарском. Такође, било је речи и о наредним фазама пројекта интерконекције са Северном Македонијом.