
Recepti: sirova torta
14/08/2016Izbor MARIJA RADOVIĆ
Potrebno:
Za koru:
– dve šolje kokosovog brašna
– 1 šolja oraha
– 1 šolja svežih, nekandiranih urmi
Za fil:
– 500 gr nekog bobičastog voća (jagode, borovnice, maline… mogu biti i zaleđene)
šolja sirovih urmi
Priprema:
U multipraktiku prvo samelite orahe.
Zatim dodajte kokosovo brašno i urme i mutite dok se smesa ne homogenizuje i ne postane glatka.
Gotovu smesu prstima utisnite u kalup za tortu.
U blender ubacite voće i blendajte dok se ne pretvori u kašu.
Zatim dodajte urme i blendajte dok se ne homogenizuje. Voćni fil preliti preko kore.
Tortu staviti u zamrzivač par sati dok se ne stegne ili u frižider preko noći.
Pospite komadićima voća ili kokosa i služite.♦