MALO POZORIŠTE “DUŠKO RADOVIĆ” NA INTERNETU: Prvog aprila stiže „Bajka u 7“

MALO POZORIŠTE “DUŠKO RADOVIĆ” NA INTERNETU: Prvog aprila stiže „Bajka u 7“

31/03/2020 Off By BERB

Ohrabreni pozitivnim reakcijama i komentarima publike tokom protekle nedelje, u drugoj nedelji Malo pozorište „Duško Radović“ na internetu priprema nove i uzbudljive sadržaje!

U sredu, 1. aprila 2020. u 19 časova, odnosno reprizno u subotu u 19 časova, u okviru naše emisije „Bajka u 7“, roditelji će imati priliku da sa svojim najmlađima čuju novu audio bajku. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…).

Ove srede, na programu je bajka „Svinjar“, Hansa Kristijana Andersena, koja govori o princu koji je morao da se preruši u svinjara kako bi osvojio srce princeze u koju se zaljubio. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da se slušanje bajke učini što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za decu, tako i za odrasle.



I ovog petka, 3. aprila, u 17 časova emitovaće se video radionica „Pravite sa Minom“. Zajedno sa Minom Miladinović, posetioci kanala imaće priliku da sa svojom decom načine figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira!

Mina u Malom pozorištu „Duško Radović“ radi na scenografiji i kostimu predstave „Guliver“, koja je u pripremi, a takođe stoji iza brenda „Koko Daš“, brojnih drugih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor. Sa njom, deca i odrasli će imati priliku da gledaju i učestvuju u video radionici kreacija formi od papira. I ove nedelje, Mina će sa svoje dve male pomoćnice, Nikom i Iskrom, tematski propratiti našu audio bajku.

I, na kraju, u nedelju, 5. aprila u 12 časova, pozorište dolazi kod Vas. Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. Ove nedelje, u pitanju je predstava „Andersenovi kuvari“ u režiji Dragoslava Todorovića, predstava koja je doživela fantastičnih 100 igranja u Malom pozorištu i koja će lepo zaokružiti ovu nedelju spojem više različitih Andersenovih bajki.♦

Emitovanja na YT kanalu Malog pozorišta “Duško Radović”:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA