SLOVENIJA: Zbog migranata i odmora angažovana rezervna policija

 

Slovenačka vlada u mobilisala je veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamene policajce na godišnjem odmoru, ali i zbog povećanog priliva migranata i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.

Donesena je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angažiraju pripadnici pomoćne policije iako je zakonski ograničeno njihovo angažiranja na 30 dana u jednoj godini.

U vladi navode da se potreba policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na lani i zbog saobraćajne bezbednosti koja se ove godine pogoršala, prenosi zagrebačka agencija Hina.

Do 17. juna na slovenačkim je putevima poginulo 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

Direktorica slovenačke policije Tatjana Bobnar izjavila je lokalnim medijima da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policija trebala 700 novih radnika.♦

BERB

Next Post

9. avgust

pet avg 9 , 2019
1922. – Rođen Predrag Tasovac, pozorišni, filmski i TV glumac 480. pne – Persijanci pod vođstvom kralja Kserksa su pobedili […]

DANAS