NOVI SAD: Blokistok festival – 15. avgusta

NOVI SAD: Blokistok festival – 15. avgusta

08/08/2019 Off By BERB

Ivana Miloradov

Novo izdanje novosadskog Blokstok festivala biće održano 15. juna u parku pored železničke stanice u Novom Sadu. Zvezde večeri biće sastav Orthodox celts.

“Novi Sad ne treba da očekuje ništa manje od onoga što je čula i videla i publika u Dablinu. Dakle, Kelte u najreprezentativnijem izdanju, sa set listom baziranom na, pre svega, albumu “Many Mouths Shut!”, ali i na jednom specifičnom Best Of setu.

 

Naravno, kao što nikada nismo, tako ni sada nema nikakvih kompromisa, svom snagom od početka do kraja, uz litre znoja i enormne količine pozitivne energije. The Celts Strike Again!”, poručuju momci iz grupe Orthodox Celts.

 

Pored Kelta, tog vikenda u Novom Sadu nastupiće i novosadski Love Hunters, Lost Propelleros, Pero Defformero, kao i  Usamljeni jahači, Cepeni ćunci i Nemi pesnik kome je pripala cast da otvori Festival.

 

“Blokstok od svog osnivanja podržava mlade i neafirmisane izvođače, pružajući im priliku da nastupe pred velikim auditorijumom. Nakon sprovedenog konkursa, odlučeno je da će festival ove godine otvoriti Nemi pesnik”, kaže jedan od organizatora festivala Dane Basta.

 

Poseban “štimung” festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa “Moto unijom Vojvodine”, organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

 

“Ovo je festival za sve generacije, što se vidi i po program, koji se malo razlikuje ove godine, budući da je ove godine i 20 godina Festivala. Nadam se uvek i lepom vremenu, a očekujem da sve prođe bez incidenata, kao što je uvek do sada i bio slučaj. Sve ostalo je u suštini manje bitno” kaže Marko Tančik iz ekipe organizatora.

I ove godine, iz bezbednosnih razloga, apeluje se da posetioci ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Festival će biti otvoren u 17 časova, a svirke će se održavati do kasno u noć, a ulaz je besplatan (foto Blogistok)♦