Apel: Pomognimo porodici Stefanović iz Medveđe

Apel: Pomognimo porodici Stefanović iz Medveđe

19/03/2019 Off By BERB

 

Snezana Dimitrijević /[email protected]
Poslala nam je mejl koji objavljujemo:

Prijatelju –
Srpski mediji intenzivno pišu o “Siromaštvu kakvo do sada niste videli” (https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/362343/siromastvo-kakvo-nikad-niste-videli-albanci-imaju-vile-a-nase-kuce-se-urusavaju-ovo-je-najtuznija-srpska-prica) priči koju su u javnost plasirale moje kolege Tamara Pavlović i Sava Vajnović prošle nedelje o porodici koja živi u najsiromašnijoj opštini sa kojom su se susreli u proteklih 7 godina bavljenja humanitarnog rada.
Opština Medveđa nadgleda administrativnu granicu sa Kosovom i Metohijom i deo je veće teritorije koju Kosovski Albanci pretenduju da aneksiraju. Tokom naše posete, tim je bio zateknut kontrastu između bogatih vila Albanaca i užasnog stanja u kojem se nalaze srpske kuće. Naš početni plan je bio da pomognemo porodci Stefanović koja ima 9 članova, ali nakon što se glas proširio, naš tim je saznao da se oko 80 porodica nalazi u podjednako lošoj situaciji.



Kuća porodice Stefanović je na ivici kolapsa, ima samo jednu sobu koja je ujedno i dnevna, spavaća ali i kuhinja. Nemaju kupatilo, toalet niti tuš. Otac izdržava porodicu sečući drva iako ima srčanih problema. Majka veruje da je jedini način da njena deca izađu iz ove situacije kroz obrazovanje, i zbog toga sa svojom decom svakog dana hoda 8 kilometara uzbrdo da bi deca došla do škole.
Srbi u Medveđi su na ivici egzistencije, a ovo nije projekat koji naša organizacija može sama da iznese. Zbog ovoga vas molimo – da li možete izdvojiti 35 dolara kako bismo spasili ovu porodicu danas? Pokušavamo da skupimo što više individualnih donacija.
Online Donacije:
Credit Card: https://28jun.org/#donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265619031000037746
Raiffeisen banka Srbije
Donacije iz Nemacke/Austrije/Svajcarske:
Name: 28 Jun
IBAN: CH61 0070 0114 8022 1711 9
BIC: ZKBKCHZZ80A
Zürcher Kantonalbank
Svaka donacija znači kao i svako deljenje ove priče. Ne možemo ovo sami, ali ako se svi udružimo, možemo promeniti živote ovih ljudi.
Iz solidarnosti,
Snežana♦