pon. feb 17th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

Muke Milorada Dodika: Srbi su više oštetili RS od Bošnjaka

1 min read

 

Predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za sarajevski Dnevni Avaz da neće zadržati nijednog člana Vijeća ministara ili ambasadora koje su imenovali bivši predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH. Objasnio je da je reč o strukturi koja je u protekle četiri godine nanela više štete RS nego svi napori međunarodne zajednice i bošnjačke strane.

 

Dodik je naglasio da je veoma važno da što pre bude izabrano Vijeće ministara da bi bila konstituisana sva struktura koja se tiče organa i tela BiH, dodajući da Predsjedništvo BiH u tome ima svoju ustavnu ulogu.

– Problem je što BiH ima Ustav koji uopšte ne odražava postojeći politički sistem – kaže Dodik.

Rekao je da će predložiti dosadašnjeg ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Naglasio je da predstoji još mnogo borbe kada je reč o isticanju zastave Republike Srpske na svim sastancima kojima prisustvuje.

– Mi sada u Predsedništvu imamo dve zastave BiH, jer je ranijom arogancijom visokih predstavnika nametnuta zastava BiH koju su federalne strukture prihvatile kao svoju, a nema zastave Republike Srpske – pojasnio je Dodik.

On je poručio da želi da Republika Srpska u BiH bude vidljiva i da se zna da su njeni predstavnici na nivou BiH dobili mandate u RS.♦