Konkurs Kreativne fabrike za izlaganje u Galeriji Petak


 

Udruženje Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih skola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje.

Konkurs je otvoren za izlaganje do kraja 2017. godine. Izložbe će se održavati u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu.
Za izlaganje ce biti odabrana do 4 umetnika, u jednom mesecu, koji će svoje radove predstavljati u trajanju od 7 dana.
Cena izlaganja za period od 7 dana je 2000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši, samo ako prođete žiriranje, na dan predaje radova.
Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: kreativnafabrika@gmail.com
Prijava treba da sadrzi sledeće podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivalista
3. Broj telefona i email adresa
4. Broj radova i njihova tehnika ( crtez, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura…)
5. Nazivi dela i njihove dimenzije
6. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
7. Opis postavke izlozbe( kako su radovi opremljeni za izlaganje)
8. Kratku biografiju.
Radove je potrebno opremiti za izlaganje (uramiti ih ili kaširati, I obavezno staviti zakačku na sredinu rada ili provući žicu ukoiiko je rad uramljen na dve zakačke).
Pristigle prijave razmotrice Umetnički savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na Vašu email adresu.
Umetnički savet galerije čine:
Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA visual design-a
Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika (Press KreativnaFabrika)
Organizatori izložbe obezbeđuju prostor za izlaganje, kačenje radova, medijsku promociju, izradu plakata kao i potvrdu udruženja Kreativna fabrika o izlagnju. Izlagač može, po sopstvenoj želji, o svom trosku, da izradi katalog i vizitkarte.
Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dođe do oštećenja radova, a oni nisu adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.( stabilne zakačke, dobro fiksirane, ovo se naročito odnosi na clips ramove, čije su zakacke prilično nestabilne i lako spadaju).
Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.
Napomena: Izlagački prostor je dužine 12 metara i visine 3.5 metara. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okačiti slike.
Projekat DosijeUmetnik je projekat udruženja Kreativna fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat DosijeUmetnik održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 150 umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara…)♦

DANAS

Double Column Posts Subtitle

In memoriam: Godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (GI SDP) ubijen je na današnji dan pre godinu dana u severnom delu Kosovske Mitrovice.   Danas će godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića...

Aleksandar Vučić razgovra sa ambasatdorima EU – Kosovo centralna tema

Ranka Čičak Ambasadorii zemalja EU u Beogradu danas su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Glavna tema razgovora bilo je Kosovo i čuvene takse na robu iz Srbije i BiH....

Dodik najavio susret sa Putinom

  BiH mediji bave se posetom predsednika Rusije Putina Srbiji i prenose ocenu Predsedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je to jasan simbol i poruka mira, prijateljstva i podrške Srbiji...

Novogodišnji prijem u MSP: Dačić vežba Kaljinku!

Ranka Čičak Na novogodišnji prijem ministra spoljnih poslova Srbije, Ivice Dačića, danas nije došao američki ambasador. Pitala sam ga da li se ambasador izvinio, a on mi je odgovorio da...