Uvozno voće prodavao Rusima kao srpsko

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su N.J. (1992) iz okoline Varvarina, osumnjičenog da je zloupotrebom položaja odgovornog lica pribavio svom preduzeću protivpravnu imovinsku u iznosu od oko 131.000.000 dinara, a sebi 36.000.000 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je, kao odgovorno lice u preduzeću “Botunjac fruit“ od aprila 2016. do januara 2017. godine, nabavljao voće od privrednih društava „VKV“ i „Azimut 037“ uvezeno iz zemalja Evropske unije i prodavao ga u Ruskoj Federaciji sačinjavajući otkupne liste neistinite sadržine, odnosno lažno prikazujući da se radi o voću iz Srbije.
Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba odgovornog lica u pomaganju, policija je uhapsila i V.P. (1985) i N.M. (1974) iz Kruševca.
Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.♦

Next Post

LSV: Kikindska zemlja pripada Kikinđanima

sri jul 26 , 2017
Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je na današnjoj sednici da se povuče sa dnevnog reda […]

DANAS