LSV: Kikindska zemlja pripada Kikinđanima

LSV: Kikindska zemlja pripada Kikinđanima

26/07/2017 Off By
Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je na današnjoj sednici da se povuče sa dnevnog reda predlog o davanju u zakup zemlje nemačkoj kompaniji „Tenis“.

Dan uoči sednice kikindskog parlamenta, odbornici su dobili materijal u kojem se nalazi i predlog o davanju u zakup 2.544 hektara državne zemlje stranoj kompaniji.
Za LSV nije prihvatljiva zamisao da ova strana kompanija dobije tu zemlju, jer bi od nje moglo da živi 50 domaćih mladih gazdinstava.
– Tražili smo da se ta tačka skine sa današnjeg dnevnog reda, jer je uvrštena iz razloga hitnosti. Ne postoji nijedan razlog koji bi opravdao hitnost i odlučivanje o nečemu što nije dovoljno pripremljeno, osim onog koji će dovesti do brzopletog i nepromišljenog usvajanja ove odluke od strane vladajuće većine – istakao je Miloš Šibul, odbornik LSV.
On je dodao da sa odlukom o davanju u zakup državnog zemljišta nema potrebe da se žuri, međutim, vladajućoj većini je to prioritet. Kako kaže, kikindska zemlja pripada kikindskim paorima i pogrešno je raditi protiv njihovih interesa.
LSV ponovo apeluje na državne organe da spreče ovakvu vrstu poklona stranim investitorima i da počnu da vode računa o interesima građana Vojvodine i Srbije.(Press LSV)♦