KUHINJA: JELO OD SOČIVA

Izbor Marija RadovićJelo od sociva

Potrebno (za 4 osobe):

300 g sočiva.
150 g korena celera
150 g šargarepe
250 g suvog vrata
1 glavica crnog luka
2 goveđe kocke
1 pakovanje seckanog paradajza (400gr)
lovorov list
1 vezica sveže metvice
50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Na dve kašike maslinovog ulja kratko propržite iseckani luk. U to dodajte na kockice izrezan suvi vrat, šargarepu i koren celera. U sve to zajedno dodajte I sočivo.
Zalijte sadržaj sa jednim litrom provrele vode, dodajte goveđe kocke i list lovora. Kad sočivo omekša, umešajte seckani paradajz i još kratko prokuvajte.
Na kraju umešajte iseckanu svežu metvicu i preostalo maslinovo ulje.
Ako želite da vam se sočivo brže skuva, ostavite ga u hladnoj vodi sat vremena pre kuvanja.
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Čorbu ohladite, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem i zamrznite.
Odmrzavanje: Posude kratko poptopite u vruću vodu kako bi se zamrznuta čorba odvojila od stranica posude. Zatim je u posudi s malo vode zagrejavajte na laganoj vatri dok se ne otopi.<


HRANA

kim chi salata sa kupusomKUHINJA: KIM ČI SALATA

Izbor Marija Radović Potrebno: 300 g svežeg kineskog kupusa 3 mlada crna luka 250 g dajkon rotkve 3 čena belog luka 1 svež krastavac 4 sveža đumbirova korena kašika suve ljute tucane paprike 2 kašičice soja-sosa šolja i po vode kašičica soli

Kubanska supaKUBANSKA SUPA

Potrebno: 450 g paradajza 450 g paprike 100 g luka 800 g teletine od buta 2 kocke za supu od povrća 100 g mlevenih semenki od bundeve 30 ml palminog ulja 500 ml vode 1 kašika semenki od suncokreta so, biber 1 mala ljuta papričica

kikirikiPET RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE KIKIRIKI

ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu

 

DSC06071MIRIS BALKANSKE KUHINE: ZAPEČENI PILEĆI KARABATACI

HRANA Izbor Marija Radović Potrebno: pileći karabataci odvojeni od kosti majonez so sveže mleven biber ulje za podmazivanje