Sednica Kolegijuma Ministarstva odbrane i Generalštaba

ZAJEDNIČKA sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas u Domu Garde na Topčideru. Sednicom su rukovodili ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Sednica se sastojala iz dva dela. U prvom delu, razmatrane su ključne aktivnosti sistema odbrane i analiziran rad i dostignuti ciljevi organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2016. godini. Sem ostalog, analizirano je i učešće pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama, održavanje operativnih i funkcionalih sposobnosti, kao i logistička podrška za obezbeđenje funkcionisanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U drugom delu, državni sekretar, pomoćnici ministra i najodgovornije starešine iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prezentovali su kapitalne projekte predviđene Ministarskim uputstvom za 2017. godinu, a najviše je bilo reči o opremanju i modernizaciji jedinica Vojske Srbije naoružanjem i vojnom opremom.

 

Next Post

Sutra u Domu VS zajednički koncert ansambala „Stanislav Binički“ i „Princ od Velsa“

sri feb 1 , 2017
ZAJEDNIČKI koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Orkestra divizije Princa od Velsa (The Band of The Prince of […]

DANAS