sri. feb 26th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

Počelo prikupljanje potpisa za osnivanje stranke Dosta je bilo

2 min read

POKRET Dosta je bilo počeo je prikupljanje potpisa za osnivanje stranke. Osnivačka skupština održaće se u poslednjoj nedelji januara, a za drugu subotu februara zakazana je prva skupština stranke Dosta je bilo.
Velika skupština stranke biće početak predizborne kampanje za izbore na kojima ćemo pobediti vladavinu jednog čoveka da bi Srbija preživela.
Pokret “Dosta je bilo” je zbog svog jasnog programa i doslednosti principima postao lider opozicije po podršci koju mu građani daju. Podrška stabilno raste. Od izbora do danas je više nego udvostručena. Iscrpeli smo potencijal volonterskog pokreta na republičkom nivou i želimo da budemo više od protesta protiv trulog sistema. Prerastamo u stranku sa ciljem da pobedimo na izborima, promenimo Srbiju i napravimo zdrav sistem, navode u saopštenju Pokreta DJB.
Pokret “Dosta je bilo” je nastao kao udruženje 27. januara 2014. godine. Te godine nam je poverenje ukazalo 2,1 posto građana. Dve godine kasnije osvojili smo poverenje 6,02 posto građana i postali parlamentarna politička organizacija. Danas, nakon tri godine od osnivanja i pola godine od ulaska u Skupštinu uživamo poverenje preko 15 posto građana.(Press DJB)