Formirano zajedničko telo Ministarstva kulture i informisanja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju

 

BEOGRAD.- Na sastanku koji su sa svojim saradnicima održali ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, dogovoreno je formiranje Intersektorske radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za saradnju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, koja će se baviti svim pitanjima iz oblasti kulture i informisanja na teritoriji AP Kosova i Metohije.

Novoformirano radno telo zajednički će raditi na poboljšanju institucionalnog okvira i faktičkog stanja na terenu, prvenstveno u oblasti zaštite kulturnog nasleđa. Pored toga, Radna grupa koordiniraće sve aktivnosti koje Ministarstvo i Kancelarija sprovode na Kosovu i Metohiji, kako bi se kroz usaglašeno delovanje postiglo puno jedinstvo državnih organa na poslovima zaštite interesa srpskog naroda i države.

Planirano je da članovi Radne grupe u najskorijem periodu obiđu najznačajnije spomenike naše kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, ustanove kulture i zaposlene u njima, a prvi zadatak biće realizacija projekta „Prepokrivanje priprate crkve manastira Pećke patrijaršije olovnim limom“ i zaštita ovog neprocenjivog kulturnog dobra, upisanog na Listu svetske baštine Uneska.

Next Post

Sednica Skupštine Srbije: traže se novi članovi REM- a - po meri vlasti!

uto okt 11 , 2016
  Vojislav Šešelj je zaključio da se danas priča o jednom državnom telu, koje glumi da je samostalno i nije […]

DANAS