Sednica Skupštine Srbije: traže se novi članovi REM- a – po meri vlasti!

Sednica Skupštine Srbije: traže se novi članovi REM- a – po meri vlasti!

11/10/2016 Off By

 

Vojislav Šešelj je zaključio da se danas priča o jednom državnom telu, koje glumi da je samostalno i nije državno: -Kada vidimo ko su predloženi članovi, sramota je za njih glasati. Predlaže se Milan Antonijević i Snežana Stojanović Plavšić. Ne zna se ko je gori. Antonijević je izraziti izdajnik. Proslavio se zastupanjem Haškog tribunala i progonom srpskih patriota

Ranka Čičak


BEOGRAD.- Tek kasno popodne poslanici Skupštine Srbije počeli su da raspravljaju o prvoj tački dnevnog reda današnje sednice – izboru članova Saveta Regularnog tela za elektronske medije. Kako je bivšim članovima REM – a istekao mandat još prošle i početkom ove godine, za nove članove su Udruženje novinara i Udruženje izdavača elektronskih medija predloži ili Biljanu Ratković Njegovan i i Gorana Pekovića. Na mesto člana REM – a iz Vojvodine predloženi su Siniša Isakov i Đorđe Vozarević.

Opozicija je oštro kritikovala rad dosadašnjeg REM – a , naročito njegovu pasivnost prema medijima koji su u vreme predizborne kampanje otvoreno navijali za SNS. Marko Đurišić podsetio je kako su privatniTV kanali sa nacionalnom pokrivenošću – B92, Hepi, Prva i Pink otvoreno promovisali Vučićevu Vladu i negativno prikazivali Demokratsku stranku.

Milan Lapčević primećuje da REM nije reagovao na kršenje medijskih sloboda i pravila reklamiranja u predizbornoj kampanji i oglušio se na upozorenja opozicije da je zabranjeno reklamiranje.

Aleksandar Martinović branio je lik i delo svog premijera i primetio da se u 11 minuta rasprave 6 minuta priča protiv Vučića.

Vojislav Šešelj je zaključio da se danas priča o jednom državnom telu, koje glumi da je samostalno i nije državno:

-Kada vidimo ko su predloženi članovi, sramota je za njih glasati. Predlaže se Milan Antonijević i Snežana Stojanović Plavšić. Ne zna se ko je gori. Antonijević je izraziti izdajnik. Proslavio se zastupanjem Haškog tribunala i progonom srpskih patriota.

Snežana Plavšić bila je poslanik G 17 plus u dva mandata. Iz Leskovca je. Čudi me da se u poštenom Leskovcu tako nešto rodi. Siniša Isaković je kadar LSV i meni bi se ruka osušila kada bih za njega glasao.

Šešelj pita šta je cilj privrednog društva MTS Antena TV:

-Oni žele nezakonito da emituju 29 kanala. Na koji način? Sprečili su sve televizije da uđu u takozvani multipleks. Multpleks znači da se digitalno emituje zemaljski kanal bez zemaljske dozvole, koje izdaje REM na osnovu javnog konkursa. Samonikli vlasnici lokalnih TV muče se i onemogućavaju na svakom koraku. Pred njih se stavljaju nepremostive prepreke. Daju im se privremene dozvole za minimalno emitovanje.

S druge strane, vidite šta radi onaj američki admiral, Dejvid Petreus, bivši šef CIA? U okviru njegove grupe su CBB, Total TV, Sinemanija, Grand TV, Sport lub, 8 kanala N1, TV ultra, marketinška agencijs CAS medija, koja prodaje reklamni prostor na prekograničnim kanalima, što je po našim zakonima zabranjeno.Tu je i lista naših kanala, pa se nabrajaju Grand, Diskoveri, TLC, Animal planet, Sport klub, Sinemanija, Univerzal, AHN, TV1000, Ultra, Mini ultra, Minimaks, ID Histori i t. d. Znate šta to znači? Da ceo dosadašnji REM treba pohapsiti,jer to bez krupne korupcije nije moglo.

Šešelj kaže da je alternativa ovakvom ponašanju strogo kontrolisana radio difuzna scena od strane države :

-Pa, ako se nešto loše desi, da odmah stavimo Vladu na tapet. Promenite ministrta saobraćaja i telekomunikacija, koji je kriv za ovo. Za vreme mog odsustva ovde su se formirala razna nezavisna tela, agencije sa zadatkom da smanje državnu nadležnost. Ovaj REM insistira da je nezavisno telo. Najlakše je preuzeti državnu imovinu i reći – ovo je moje, a ja sam nezavisan. Vi, naprednjaci, obećali ste da ćete kad dođete na vlast očistiti sve ono što su dosomanlije pokvarile, ali idete njihovim putem. Goran Karađić je bio njihov, sada je vaš, idemo dalje. Nije tu važno ko je čiji. Njih ne rukovodi neka ideja, već želja za sticanjem novca…

Boško Obradović užasnut je rijaliti programima koji promovišu prostituciju, nasilje, pornografiju :

-Tražili smo zabranu pet rijaliti programa zbog vređanja morala, skaradnosti, pedofilije,.To su Veliki brat, Farma. Preljubnici, Luda kućai Ttrenutak istine. Posle smo tražili ukidanje Parova. Niko nije reagovao. REM ne radi svoj posao