Recepti: hladna supa od jabuka sa nanom

Recepti: hladna supa od jabuka sa nanom

25/09/2016 Off By

izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno (za 6 osoba):

30 grama putera

1 glavica luka

1 kašika blagog praha karija

900 ml osnove za supu od povrća

750 grama oljuštenih i isečenih jabuka

2 kašike čatnija od manga

sok od 1/2 limuna

so i biber

7-8 grančica sveže nane

100 grama jogurta

malo mleka (po potrebi)

Priprema:

Zagrejte puter, dodajte luk i lagano pržite, uz povremeno mešanje, nekoliko minuta dok ne postane mek. Dodajte kari i pržite, stalno mešajući 1-2 minuta.

Dodajte osnovu za supu i nasečene jabuke, pa pustite da provri uz povremeno mešanje. Poklopite i lagano kuvajte oko 15 minuta. Miksirajte smesu jabuka, čatni i limunov sok dok smesa ne postane glatka. Ostavite 6 grančica nane za ukrašavanje, a sa ostalih otkinite lišće i sitno ga naseckajte.

Sipajte supu u činiju, umešajte naseckanu nanu, pa dodajte so i biber po ukusu. Poklopite i hladite u frižideru najmanje 3 sata. Ručno umešajte jogurt i probajte, a ako je supa pregusta, dodajte malo mleka.