LSV sa žaljenjem prati urušavanje DS

LSV sa žaljenjem prati urušavanje DS

30/06/2016 Off By

Nije se LSV „istorijski mirila“ sa SPS-om, nego DS. Nije LSV omogućavala prekrajanje izborne volje građana otimanjem mandata Srpskoj radikalnoj stranci i time stvarala Srpsku naprednu stranku, nego je to radio DS.”, navodi Kravić



PREDSEDNIK Gradskog odbora LSV Novog Sada, Aleksandar Kravić izjavio je da
Liga uzvraća zahvalnost Demokratskoj stranci za dvadesetogodišnju saradnju. Gradski odbor LSV nema nameru da polemiše sa onim što je ostalo od DS-a. Oni se već svađaju i optužuju sami između sebe”.

– Razumemo da ih danas boli što su omogućili funkcionerima SNS i SPS da „operu biografije“ i da im je teško da u vezi sa tim izađu na kraj sa sopstvenom odgovornošću.  Koliko god da je LSV insistirala na lustraciji i zabrani stranaka koje su odgovorne za mračne devedesete, DS za vreme svoje vlasti nije omogućila da se to i dogodi.

Nije se LSV „istorijski mirila“ sa SPS-om, nego DS. Nije LSV omogućavala prekrajanje izborne volje građana otimanjem mandata Srpskoj radikalnoj stranci i time stvarala Srpsku naprednu stranku, nego je to radio DS.”, navodi Kravić i dodaje da “Nije LSV imala svu vlast u zemlji, a propustila šansu da za Vojvodinu učini ni ono koliko se po zakonu i Ustavu mora učiniti, nego je to opet bio DS. Građani su to na izborima kaznili”.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem prati urušavanje Demokratske stranke, njihovo raslojavanje, svađe i činjenicu da se čitavom nizu korupcionaških afera sa kojima se dovode u vezu, sada dodaje i afera sa nestankom stranačkog novca.

Od srca im želimo da što pre reše barem deo svojih problema i budu u stanju da konstruktivno doprinesu razvoju grada. U međuvremenu, Liga će preuzeti svoj deo odgovornosti za komunalno funkcionisanje Novog Sada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je opoziciona stranka na pokrajinskom i republičkom nivou, a o saradnji sa Srpskom naprednom strankom na lokalnom nivou, puno smo naučili iz lokalnih koalicija u kojima je DS bio do pred same izbore, ili je u njima trenutno.(Press LSV) ♦