Председник Народне скупштине присуствовао свечаној инаугурацији председника Бразилa

Председник Народне скупштине присуствовао свечаној инаугурацији председника Бразилa

02/01/2023 Off By BERB

Foto: parlament.rs

 

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић борави у званичној посети Бразилији, Федеративна Република Бразил, поводом инаугурације председника Бразила Њ. Е. Луиса Инациа Луле да Силве, у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића.

 

Честитајући председнику Бразила да Силви, др Орлић је изразио уверење да ће за време његовог мандата две земље наставити да оснажују вишедеценијско пријатељство и интензивирају политички дијалог. „Очекујемо још динамичнију и садржајнију сарадњу у свим областима од заједничког интереса“, поручио је председник Народне скупштине.
Изразио је задовољство чињеницом да се ове године навршава 85 година од успостављања дипломатских односа, као и билатералне сарадње коју карактеришу међусобно разумевање, уважавање и подршка по свим важним питањима. Искористио је прилику да пренесе председнику да Силви захвалност на принципијелној подршци Бразила по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и на подршци коју његова земља пружа ставовима Србије у међународним организацијама.
Председник Народне скупштине др Орлић пренео је искрене честитке председника Републике Србије Александра Вучића председнику да Силви као и жеље за успех и благостање Федеративне Републике Бразил, уједно се захваливши на позиву за учешће на церемонији инаугурације која је према броју учешћа страних званичника оцењена као до сада највећа у историји Бразила.
Др Орлић је на маргинама свечаности одржао низ сусрета са високим званицама које су присуствовале церемонији инаугурације са којима је разговарао о свеукупним билатералним односима, као и о могућностима за додатно јачање међупарламентарне и економске сарадње.