Vučević i Mojsilović u novogodišnjoj noći obišli pripadnike 250. raketne brigade

Vučević i Mojsilović u novogodišnjoj noći obišli pripadnike 250. raketne brigade

01/01/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su večeras pripadnike 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva koji se nalaze u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije.

Posle obilaska raketnog diviziona naoružanog raketnim sistemom FK-3 koji se nalazi uz borbenom dežurstvu, ministar Vučević je izjavio da Vojska Srbije i danas, kao i svih prethodnih dana u toku 2022. godine, obavlja svoje aktivnosti da bi građani Srbije mogli mirno da dočekaju Novu godinu, da proslave novogodišnju noć i uživaju sa svojim porodicama i prijateljima.

– Jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, delovi 250. raketne brigade i večeras čuvaju nebo nad Srbijom sa najmodernijim i najmoćnijim protivivazduhoplovnim sistemima, na ponos Vojske Srbije i cele naše zemlje. Uverio sam se i ovde, večeras, obilazeći jedinice u okolini našeg glavnog grada sa načelnikom Generalštaba generalnom Mojsilovićem i generalom Žarkovićem, komandantom RV i PVO, da je Vojska Srbije obučena, opremljena, sposobna, hrabra i odlučna da štiti nebo nad Srbijom. Tako će biti večeras, tako će biti i tokom cele sledeće godine – rekao je ministar Vučević i svim pripadnicima Vojske Srbije i svim građanima naše zemlje poželeo mirnu i prosperitetnu 2023. godinu.

Ministra Vučevića i generala Mojsilovića dočekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković. O nameni, zadacima i razmeštaju jedinice referisao je komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Tiosav Janković nakon čega je usledio obilazak raketnog diviziona FK-3 koji se noćas nalazi u sistemu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.