Novi ugovori sa FAP-om za opremanje Vojske Srbije

Novi ugovori sa FAP-om za opremanje Vojske Srbije

26/12/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas preduzeće „FAP korporacija” a.d. u Priboju, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za izradu teretnih automobila za transport daljinski pilotiranih vazduhoplova i izradu borbenih oklopnih vozila za potrebe Vojske Srbije.

Vučević je, nakon obilaska ovog preduzeća, istakao da je, zahvaljujući odluci države, Ministarstvo odbrane obezbedilo sredstva za nova četiri velika ugovora za ovu kompaniju sa slavnom tradicijom.

Ti ugovori garantuju posao u vrednosti od 370 miliona dinara za FAP, ali je još bolja vest to da će Ministarstvo odbrane sledeće godine obezbediti dodatni posao za ovu fabriku i njene kooperante u iznosu od dve milijarde dinara, istakao je on.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da ugovori garantuju dalja zapošljavanja, kao i da su direktan podsticaj za opštinu Priboj, dodajući da država ovo radi kako bi sačuvala jugozapadni deo Srbije i naše proizvodne pogone.

Vučević je iskazao zahvalnost svim ljudima iz Ministartsva odbrane i odbrambene industrije na naporima i požrtvovanju da proizvodimo domaće naoružanje i opremu, da ne moramo da uvozimo i da za manje novca dobijamo isti, pa čak i bolji kvalitet od onoga što se nudi na svetskom tržištu.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane očekuje od FAP-a da se poštuju rokovi i da se isporuči Vojsci Srbije ono što je dogovoreno i da ona bude još bolje opremljena i naoružana.

Obilasku preduzeća FAP i potpisivanju sporazuma prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, državni sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku Krsto Janjušević, generalni direktor „FAP korporacije” Milutin Živković i predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović.