Пролом вода препознатљиви бренд Србије

Пролом вода препознатљиви бренд Србије

26/12/2022 Off By BERB

Foto: MUST/Đ.K.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да Влада Републике Србије активно учествује у даљем развоју иницијативе „Отворени Балкан“ како бисмо направили додатно тржиште за ширење и пласман наших производа, с обзиром на то да бисмо без граничних процедура и баријера лакше трговали и пласирали производе из Србије, али и из региона у Србију.

 

Момировић је, након обиласка фабрике за паковање природне Пролом воде, истакао да свака компанија која има добру перспективу доприноси расту домаћег стандарда, а компанија Планинка са својим препознатљивим брендом Пролом вода је позната не само у Србији већ широм нашег региона.

Министар је нагласио да поменута компанија 30 одсто својих производа извози, чиме позитивно доприноси нашем трговинском билансу, запошљава више од 520 људи, а 36 милиона евра колико су инвестирали у претходном периоду на територији општине Куршумлије и Топлице од изузетне је важности за нашу земљу.

„Ми смо Влада које је окренута приватном сектору, подршци приватном сектору и увек ћемо стајати иза компаније каква је Планинка“, истакао је Момировић.

Обиласку су присуствовали председник одбора директора Планинке Радован Раичевић и председник општине Куршумлија Војимир Чарапић који су се захвалили министру на данашњој посети и изразили уверење да ће се конкретним активностима у овим крајевима, створити позитивно пословање и могућност довођења нових директних инвестиција.

Министар Момировић се уочи обиласка фабрике за паковање природне Пролом воде, састао са представницима општине Куршумлија са којима је разговарао о актуелним темама.