U bolnici 51 osoba usled trovanja amonijakom posle iskliznuća voza kod Pirota

U bolnici 51 osoba usled trovanja amonijakom posle iskliznuća voza kod Pirota

25/12/2022 Off By BERB

Izvor: N1/Foto: Pirot Plus Online

 

Pedeset i jedna osoba je hospitalizoana sa simptomima trovanja amonijakom, od čega dve imaju teže simptome, rekli su u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije, nakon što je na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han došlo do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio amonijak, prilikom čega je došlo do curenja gasa i velike koncentracije amonijaka u vazduhu.

 

Kako javlja reporterka N1, većina osoba je zbrinuta u Opštoj bolnici u Pirotu.

Ranije večeras su u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu rekli da je u toj ustanovi zbrinuto sedam srpskih državljana, i da su svi stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama.

Reporterka N1 sa lica mesta javlja da je auto-put i dalje zatvoren za saobraćaj, i da desetak vozila Hitne pomoći prošlo iz smera Niša ka Pirotu.

Vlasnik portala Pirot Plus Online je Nenad Paunović izjavio je za N1, pozivajući se na informacije iz prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Pirotu, da su četiri ekipe Hitne pomoći na terenu, da se osobe koje se žale na trovanje amonijakom stalno dovoze, i da je angažovano sve raspoloživo osoblje.

Podsetimo, iz MUP-a Srbije je prethodno saopšteno da je oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

Iz MUP-a su apelovali na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Takođe saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor