Дачић са шефицом Канцеларије УН за пројектне услуге

Дачић са шефицом Канцеларије УН за пројектне услуге

13/12/2022 Off By BERB

Аутор фотографија: Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас у Министарству спољних послова са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Микелом Телатин.

 

ППВ и МСП Дачић је позитивно оценио ангажман Канцеларије у Републици Србији на пружању експертизе и подршке у циљу јачања капацитета зарад ефикасне реализације бројних развојних пројеката, које сматрамо значајним и комплементарним активностима Владе у погледу евроинтеграција, али и на достизању циљева Агенде одрживог развоја 2030.

Захвалио је на брзој реакцији и високом степену ефикасности Канцеларије и у ванредним ситуацијама, током пандемије ковид-19, али и након поплава 2014. године, и пренео спремност за наставак сарадње.
Шефица Канцеларије Микела Телатин информисала је о мандату и активностима Канцеларије у Србији, која осим присуства на терену у Србији, покрива и Северну Македонију и Црну Гору.

Међу актуелним пројектима издвојени су пројекти намењени подршци социјално-економском развоју локалних управа, подршка социјалном становању, као и подршка Министарству здравља у управљању пројектом „Реконструкција четири клиничка центра у Србији“.

На састанку је изражено обострано задовољство поновним сусретом и жеља за наставком успешне и добре сарадње.