STEFANOVIĆ O SMRTI NEMAČKOG DRŽAVLJANINA, BEKSTVU DRAŠKOVIĆA I ŽENI KOJA JE RANILA MILANA BEKA

STEFANOVIĆ O SMRTI NEMAČKOG DRŽAVLJANINA, BEKSTVU DRAŠKOVIĆA I ŽENI KOJA JE RANILA MILANA BEKA

18/07/2015 Off By

 

Prema pisanju medija reč je o Tomasu Lederstateru, rođenom 1966, u čijem stanu u Borču su nađene fascikle s fotografijama, dokumentima i detaljnim opisima svih terorističkih napada u poslednjih 15 godina u svetu, nekoliko laptopova, tableta, više od 15 bankovnih kartica, više nemačkih i srpskih pasoša s različitim imenima, kao i 100 SIM kartica


vracar

Redakcija

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će informacije o preminulom nemačkom državljaninu u Borči, za kojeg mediji spekulišu da je špijun, biti saopštene “ako to bude bilo u interesu Republike Srbije”.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio da je u Borči nađeno bežzivotno telo nemačkog državljanina i da se za sada pretpostavlja da je reč o prirodnoj smrti.
– Za sada nema indicija da je reč o nasilnoj smrti, pretpostavljamo da se radi o prirodnoj smrti. Obdukcija će dati više informacija o tome”, rekao je Stefanović. On je dodao da će sve informacije i podaci koji su nađeni u stanu nemačkog državljanina biti analizirane u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA).
Posle toga ćemo, ako bude u interesu Republike Srbije, moći da damo više informacija”, rekao je ministar. Prema pisanju medija reč je o Tomasu Lederstateru, rođenom 1966, u čijem stanu u Borču su nađene fascikle s fotografijama, dokumentima i detaljnim opisima svih terorističkih napada u poslednjih 15 godina u svetu, nekoliko laptopova, tableta, više od 15 bankovnih kartica, više nemačkih i srpskih pasoša s različitim imenima, kao i 100 SIM kartica.
Stefanović je rekao da belgijska policija nije uputila nikakav zahtev Srbiji u vezi sa biznismenom Andrijom Draškovićem koji je, posle hapšenja u Splitu po poternici te zemlje i puštanja uz jemstvo, pobegao.
“Za sada belgijska policija nije uputila nikakav zahtev prema nama. Ukoliko bude upućen zahtev za pružanje međunarodne pravne pomoći, ukoliko bude podignuta određena međunarodna poternica, Republika Srbija će postupati u skladu sa zakonom”, rekao je Stefanović.
Kako su preneli mediji Draškoviću je splitski Županijski sud omogućio da na slobodi čeka izručenje u Belgiju zbog sumnje da je ubio albanskog emigranta Envera Hardija pre 25 godina. Stefanović izjavio je da će M.A. (31), osumnjičena za učestvovanje u napadu na biznismena Milana Beka, danas biti saslušana pred tužiocem, i poručio da su netačne medijske spekulacije o tome da je povezana sa drugim krivičnim delima.
Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su nepobitne informacije da je DNK M.A. identičan DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, ali da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.
– Ovo krivično delo se ne dovodi u vezi s drugim krivičnim delima koja su izvršena u Beogradu, naglasio je Stefanović. Prema njegovim rečima M.A. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a u toku dana biće obavljen razgovor s tužiocem, posle čega se očekuje određivanje pritvora do 30 dana. Kada je reč o medijskim spekulacijama, Stefanović je rekao da mu je drago što to pokazuje da iz istrage “ne cure” podaci, ali je istakao da nije dobro za građane Srbije i istinu toliki broj netačnih informacija.
– Ova žena niti je sa severa Crne Gore, niti je povezana sa bilo kakvim bombaškim napadima, niti je učestvovala u bilo kakvim upucavanjima, niti je do sada bila povezana sa izvršenjem ovakvih teških krivičnih dela. Sve informacije koje su se pojavile su potpuno netačne”, objasnio je Stefanović.
Na pitanje da li je M.A. povezana s krivičnim delima koje vrši grupa “Pink Panter”, Stefanović je rekao da se njen suprug i brat dovode u vezu sa izvršenjem nekih krivičnih dela koje vrši ta grupa, ali da oni nisu ključni za ovu konkretnu istragu. Upitan šta govori činjenica da u poslednje vreme u Beogradu ima sve više napada eksplozivnim sredstvima i da li ima pomaka u istrazi u vezi s ubistvom vlasnika nekoliko noćnih klubova Dragana Jelinovića (58), ministar je rekao da je iz interesa istrage ne može da o tome govori. “Ima različitih pomaka. U poslednem slučaju utvrdili smo tip i vrstu eksploziva i način izvršenja, ali iz interesa istrage ne mogu da vam kažem više detalja”, rekao je Stefanović.<


KRIMI

kartice177UHAPŠENI FALSIFIKATORI

  Osumnjičeni se terete da su, tokom 2015. godine, u prodajnim objektima na teritoriji Srbije, falsifikovanim čekovima sa

 

 

 

lopov177LAŽNA MEDICINSKA SESTRA PLJAČKALA »PACIJENTE»

S obzirom da se sumnja se da je S. K. izvršila više ovakvih krivičnih dela na području Beograda,

 

lisice-‚67BEOGRAD: UHAPŠENI RAZBOJNICI

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog I.K., po nalogu Višeg suda u Beogradu, policija je pronašla ručnu bombu,

 

 

fbiMEĐUNARODNA POLICIJSKA AKCIJA PROTIV SAJBER KRIMINALA

Osim srpske u akciji su učestvovale i policije Republike Srpske, Kanade, Australije, Indije, Brazila, Izraela, Velike Britanije, Nemačke,