Јачање сарадње у области јавне безбедности са Кином

Јачање сарадње у области јавне безбедности са Кином

05/12/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо са којом је разговарао о унапређењу сарадње у области јавне безбедности.

 

Министар Гашић и амбасадорка Чен Бо констатовали су да су односи две земље на највишем нивоу, захваљујући челичном пријатељству председника Републике Србије Александра Вучића и председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.

Као једну од потврда изузетног пријатељства две земље, наведено је поновно успостављање директних летова националне авиокомпаније Србије према НР Кини.

На састанку је истакнута важност развијања економске сарадње, као и јачање сарадње у области јавне безбедности.

Када је реч о мултилатералној сарадњи у области јавне безбедности констатована је изузетно добра сарадња у оквиру Интерпола.

Министар Гашић истакао је значај донације НР Кине која се односи на систем 112 којим ће бити унапређена ефикасност реаговања надлежних служби у хитним ситуацијама.

Такође, амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо изразила је очекивања да ће се пројекти започети пре пандемије наставити наредне године.

Овом приликом, министар Гашић је амбасадорки Чен Бо упутио изразе најдубљег саучешћа поводом смрти бившег председника НР Кине Ђианг Цемина.