PORUKA BICIKLISTA – OTVORITE STAZU

PORUKA BICIKLISTA – OTVORITE STAZU

18/07/2015 Off By

Biciklisti pozdravljaju izjavu gradonačelnika da razume problem kao i volju gradskih vlasti da isti reše, ali i podsećaju da je bilo dovoljno vremena da se situacija i njihovi zahtevi reše mnogo ranije, kao i da bi procedura izdavanja potrebnih dozvola trebalo da se ubrza da bi se barijere za biciklistički koridor postavile jer je to relativno lak posao


bicikli1871

Press Udruženja Ulice za bicikliste

 

BICIKLISTI, njih oko 150, su juče u 18 časova ponovo protestovali ispod Starog savskog mosta zbog zatvaranja biciklističke staze na potezu Brankov most – Stari Savski most.
Na protestu su saopšteni detalji sa današnjih razgovora sa prestavnicima Gradske uprave, Uprave saobraćajne policije i predstavnika Eagle Hills, i zahtev okupljenih je bio da se ili otvori postojeća staza dok se ne reši bajpas, ili da se počne sa rešavanjem bajpasa kroz okolne ulice u roku od 3 dana, inače će u suprotnom prijaviti novi mirni protest.
Biciklisti pozdravljaju izjavu gradonačelnika da razume problem kao i volju gradskih vlasti da isti reše, ali i podsećaju da je bilo dovoljno vremena da se situacija i njihovi zahtevi reše mnogo ranije, kao i da bi procedura izdavanja potrebnih dozvola trebalo da se ubrza da bi se barijere za biciklistički koridor postavile jer je to relativno lak posao.
Prilikom protesta je i legitimisan jedan od aktivista koji se preko megafona obraćao ostalima, iako su svi potencirali da su zajedno organizatori skupa.
U ovakvoj situaciji kada građani zatiču praktično nelegalno gradilište i zbog toga spontano protestuju, bilo kakvo prijavljivanje skupa koje je vremenski uslovljeno obesmišljava ideju protesta, pogotovo ako nadležne institucije ne reaguju.
Ukazano je i na to da se Sekretarijat za inspekcijske poslove još uvek nije oglasio po pitanju građevinskih dozvola za izgradu promenade. <


DOGAĐAJI – DANAS

DODIK I VUCICKONFERENCIJA ZA MEDIJE VUČIĆA I DODIKA: O POTOČARIMA I REFERENDUMU

Danas smo na moju inicijativu gospodin Dodik i ja razgovarali o svim događajima u regionu, o Potočarima, pokušajima

 

 

polsindikatPOTPISAN ANEKS POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA IZMEĐU MUP – A I NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

  Ministar Stefanović je rekao da Ministarstvo, u saradnji sa sindikatima, nastavlja borbu za bolji i kvalitetniji život

 

 

biciklisti2BICIKLISTI «U KAVEZU»

Biciklisti traže da se obezbedi razuman obilazak oko ovih radova, jer većina biciklista sad obilazi radove kroz okolne

 

 

 

rumunPREDSEDNIK RUMUNIJE GOST SRBIJE: RUMUNIJA I SRBIJA NEMA ŠTA DA ZABORAVE I OPROSTE JEDNA DRUGOJ

Uložićemo sve sve svoje napore da naša kuća, naš Balkan, deo Evrope gde smo vekovima živeli jedni pored