Значајне могућности за унапређење привредне сарадње са Јапаном

Значајне могућности за унапређење привредне сарадње са Јапаном

24/11/2022 Off By BERB

Фото: Зоран Вујасиновић/Министарство привреде

 

Министар привреде Раде Баста одржао је данас састанак са амбасадором Јапана у Београду Такахиком Кацуматом и позвао на додатно учвршћивање пријатељске сарадње и билатералних односа.

 

Министар Баста је нагласио да је наш интерес да све више јапанских компанија почне да инвестира у Србију и позвао јапанске привреднике да додатно повећају обим својих улагања у нашу земљу и да са нама поделе своја знања, способности и искуства.
Врхунска технологија, пословна етика и традиција одликују пријатељски Јапан, додао је министар.
„Управо због тога истичем да постоје могућности за додатно учвршћивање сарадње у многим пољима – аутомобилска, фармацеутска и хемијска индустрија, пољопривреда, електроника и туризам“, подвукао је министар Баста.
Амбасадор Кацумато је нагласио да Јапан подржава Србију у спровођењу реформи на њеном европском путу, посебно кроз механизам сарадње са Западним Балканом.
Осврнуо се и на јапанске инвестиције у Србији и том приликом истакао јапанску корпорацију Нидек у Новом Саду, као и фабрику гума Тојо Тајерс у Инђији.
Саговорници су се сагласили да су билатерални односи Србије и Јапана пријатељски те да има простора за унапређење привредне сарадње.