Fokus na jačanju ekonomske saradnje sa regionom

Fokus na jačanju ekonomske saradnje sa regionom

21/11/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović poručio je danas da su prioriteti nove vlade razvoj privatnog sektora, privlačenje novih investicija, jačanje ekonomske saradnje sa regionom i zemljama EU i ostvarivanje benefita za građane Srbije.

Momirović je na konstitutivnoj sednici Saveza za fer konkurenciju u NALED-u istakao da državni organi i privrednici moraju međusobno da sarađuju kako bi se životni standard u zemlji podigao na viši nivo, unapredilo poslovno okruženje, a domaće tržište postalo konkurentnije.

Privredni sektor je stub razvoja svake države, ukazao je Momirović i naglasio da je ključno za razvoj privrede da se suzbije siva ekonomija i svede na minimum delovanje nelojalne konkurencije, a inspekcijska kontrola dodatno unapredi.

Ministar je podsetio na to koliko je Vlada Srbije u poslednjih deset godina uradila za ekonomski rast i poboljšanje uslova poslovanja u zemlji, ističući da je u znatnoj meri porastao BDP, kao i da je porasla minimalna i prosečna stopa rasta.

Poseban fokus, kako je napomenuo, biće na unapređenju saradnje sa regionom, čemu posebno doprinosi inicijativa „Otvoreni Balkan”.