Ministar Vučević i general Mojsilović sa predstavnicima udruženja sa kojima VS sarađuje

Ministar Vučević i general Mojsilović sa predstavnicima udruženja sa kojima VS sarađuje

10/11/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović održali su danas u svečanoj sali Doma Garde na Topčideru sastanak sa predstavnicima udruženja sa kojima Vojska Srbije ostvaruje saradnju.

Predstavnici udruženja koja neguju slobodarske vrednosti i vojničke tradicije informisani su o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu, te najznačajnijim aktivnostima i pravcima daljeg razvoja sistema odbrane.

Ministar Vučević pozdravio je prisutne u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta i Vlade Republike Srbije.

– Čast mi je i ponos što sam danas sa vama i u prilici da razgovaramo i trasiramo pravce kako bi trebalo da organizujemo i definišemo saradnju u periodu koji je pred nama – rekao je ministar Vučević.

Ministar odbrane je u svom obraćanju govorio o političkoj i bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu. On je posebno podvukao potrebu za jedinstvom kada je reč o vitalnim državnim interesima.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, istakao je  načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, veliku pažnju poklanjaju saradnji sa svim organizacijama čiji su programski ciljevi i projektne aktivnosti usmereni  ka očuvanju slobodarskih, patriotskih vrednosti, vojnih tradicija i vojničkog poziva, kao i na razvoju i afirmaciji disciplina koje svoju primenu imaju u vojsci.

Predstavnici udruženja takođe su imali priliku da ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću prenesu svoja viđenja i stavove u pogledu buduće saradnje, ali i o pitanjima od značaja za odbranu zemlje.

Vojska Srbije realizuje projekte od obostranog interesa sa 37 udruženja, saveza udruženja, asocijacija, klubova i drugih oblika organizovanja koja okupljaju više od 100 hiljada građana Republike Srbije. Saradnja se ogleda kroz obeležavanje godišnjica značajnih istorijskih događaja i ličnosti, organizovanje stručnih skupova, tribina, skupština, okruglih stolova i konferencija.