Почетак сарадње са Амазоном

Почетак сарадње са Амазоном

02/11/2022 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

 

Пословодство Поште Србије одржало је данас састанак са представницима компаније
Амазон у Привредној комори Србије. Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП „Пошта Србије”,
извршни директор Небојша Марковић, директорка Функције услуга Бојана Николић и заменик директора Функције поштанске мреже Виктор Костић, разговарали су са представницима ове глобално познате компаније о потенцијалној сарадњи и представили пословање Поште Србије.

 

На састанку је разговарано о томе да цене поштарина за овај регион буду приступачније и дупло ниже од досадашњих, тако да производи поручени преко Амазон платформе буду повољнији крајњим купцима. Представници Амазона су упознати и са законом по којем су пошиљке вредности мање од 50 евра ослобођене од царине, уз плаћање ПДВ-а. Између осталог, на састанку је разговарано о будућности електронске трговине и
сарадњи Амазона и Поште Србије у овом сегменту, будући да је ова америчка мултинационална технолошка компанија фокусирана управо на електронску трговину.

Представници Амазона бораве у Београду на регионалном скупу Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, који организује Привредна комора Србије у партнерству са Амбасадом САД у Србији и Америчком привредном комором, уз подршку Коморског инвестиционог форума. Конференција се одржава у оквиру посете Србији и Црној Гори Трговинске мисије Владе САД, која окупља и 27 америчких компанија са фокусом пословања на информационо-комуникационим технологијама,
енергетици и чистој технологији. Више од 160 регионалних компанија данас је било у прилици да одрже B2B састанке са истакнутим америчким компанијама.